Пројектне вести

29. 04. 2014. ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА

Поводом завршетка пројекта Јачање заштите потрошача у Србији, данас је у Београду одржана завршна конференција којој су присуствовали бројни представници владиног, невладиног и привредног сектора, а на којој су представљени резултати успешно реализованог пројекта.

детаљније »
19. 03. 2014. Вансудско решавање потрошачких спорова

У циљу што боље обуке стручкаја који се посредно или непосредно баве медијацијом у Србији, пројекат је организовао једнодневну обуку посвећену вештинама медијације под називом Вансудско решавање спорова.

детаљније »
15. 03. 2014. Светски дан потрошача

На данашњи дан обележава се Светски дан права потрошача, који су 1983. установиле УН са циљем да се унапреде права потрошача широм света. Светски дан права потрошача ове године је посвећен правима корисника услуга мобилне телефоније.

детаљније »
10. 02. 2014. Друго национално истраживање о правима потрошача

Након првог истраживања спроведеног 2011., Пројекат је у  новембру 2013. спровео  још једно национално истраживање на тему свести потрошача о њиховим правима.
За разлику од 2011. када 25% грађана Србије није могло да наведе ниједно потрошачко право, ново истраживање показује да скоро сви грађани знају да права потрошача постоје, односно знају за бар једно потрошачко право.

детаљније »
06. 02. 2014. ТВ и радио спотови о потрошачким правима

ТВ и радио спотови које је реализовао Пројекат, баве се основним појмовима заштите потрошача као што су: потрошачки уговори, законска гаранција (саобразност са уговором) и комерцијална гаранција, потрошачка права у уговорима на даљину и уговорима закљученим ван пословних просторија.

детаљније »
05. 02. 2014. Семинари за трговце

Током децембра 2013. и јануара 2014. године, Пројекат је у сарадњи са Привредном комором реализовао четири семинара на тему права потрошача.

детаљније »
16. 12. 2013. Пројекат недавно организовао семинар Непоштене пословне праксе

Пројекат је недавно организовао семинар Непоштене пословне праксе како би информисао заинтересоване актере са овим проблемом који је чест у пракси, а причињава велику штету потрошачима у Србији.

детаљније »
03. 12. 2013. Отказана радионица Информисање и активно ангажовање потрошача

Пројекат обавештава све заинтересоване да је радионица Информисање и активно ангажовање потрошача - која је била планирана за 4. и  5. децембар 2013. годинеотказана услед недовољног броја пријављених учесника.

 

детаљније »
19. 11. 2013. ЕЦЦ-нет објавила извештај о ознакама поверења

Европска мрежа центара за заштиту потрошача (ECC-Net) је објавила извештај Да ли могу да верујем ознакама поверења? Извештај се бави програмима за издавање ознака поверења за интернет сајтове и начинима на који ове ознаке гарантују да њихови чланови поштују принципе добре пословне праксе, безбедност и приватност својих корисника.

детаљније »
13. 11. 2013. Ускоро научн скуп посвећен изучавању Права заштите потрошача

Пројекат позива заинтересоване на научни скуп посвећен Праву заштите потрошача коју организује Пројекат, у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду, а под покровитељством Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Међународног удружења за право потрошача, Универзитета Брунел из Лондона и Групе за истраживање права потрошача при Универзитету Квебек из Монтреала.

Фотографије догађаја можете погледати овде.

детаљније »