Последње вести

11. 07. 2013. АПОС штити туристе који долазе на EXIT фестивал

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) упутила је европским организацијама потрошача, амбасадама у Србији и медијима водич за посетиоце ЕXИТ Фестивала који ће и ове године бити одржан на Петроварадинској тврђави од 10. до 14. jула 2013.

детаљније »
11. 07. 2013. Истраживање о мобилности у Европи

Центар потрошача Србије (ЦЕПС) спроводи "Истраживање о мобилности у Европи" које има за циљ да покаже ставове грађана о степену и квалитету мобилности.

детаљније »
10. 07. 2013. Пројекат тражи експертe у области управљања пројектима

Пројекат тражи два до три експерта у области управљања пројектима.

Експерти ће бити ангажовани 15 радних дана укупно, у Београду, током септембра 2013. године.

Рок за подношење пријава је 15. јули 2013. године.


 

детаљније »
08. 07. 2013. Одржана радионица Решавање потрошачких спорова

У организацији Пројекта, одржана је још једна радионица. Овога пута, тема је била решавање потрошачких спорова.

детаљније »
03. 07. 2013. Европска комисија препоручује државама чланицама да обезбеде механизме колективне правне заштите

Европска комисија је одредила низ основних, заједничких и необавезујућих принципа за механизме колективне правне заштите у државама чланицама Европске уније, који би омогућили грађанима и предузећима да остварују своја права гарантована законима Европске уније.

детаљније »
25. 06. 2013. Боља контрола хране од њиве до трпезе

Европска комисија усвојила је пакет мера чији је циљ да се унапреде здравствени и безбедносни стандарди у пољопривредно-прехрамбеном ланцу, односно "од њиве до трпезе".

детаљније »
17. 06. 2013. Банковни рачуни доступни за све, накнаде ниже и транспарентније

У данашњем свету, грађани Европске уније не могу учествовати у друштвеним дешавањима, ако немају отворен рачун у банци. Банковни рачуни су постали саставни део свакодневног живота, тако што нам омогућавају да плаћамо и примамо уплате, купујемо преко интернета и плаћамо рачуне за комуналне услуге (телефон, гас, струју).

детаљније »
11. 06. 2013. Нови закон о безбедности хране на јесен

Нацрт изменa Закона о безбедности хране, који би требало да побољша контролу у тој области, биће завршен до краја маја, а његово усвајање се очекује на јесен ове године, изјавио је 13. маја државни секретар Министарства пољопривреде Дејан Крњаић на скупу који је организовала Асоцијација потрошача Србије у оквиру њиховог пројекта Безбедно је укусније.

детаљније »
03. 06. 2013. Одржан 5. Дан отворених врата

Одржан је још један Дан отворених врата - састанак са представницима удружења потрошача. У присуству 13 представника удружења потрошача представљени су закључци са последњег састанка Управног одбора Пројекта, као и приоритети за наредни извештајни период. Такође, представници удружења потрошача у Националном савету за заштиту потрошача поделили су информације о раду овог тела са присутним колегама.

детаљније »
28. 05. 2013. Храна из безбеднијих и одрживих извора приступачна за све

Светска организација потрошача (Consumers International), заједница удружења потрошача из целог света, објавила је водич за информисање својих чланова о развоју и спровођењу предлога наведених у пароли Фонда за еколошке акције (Green Action Fund): Храна из безбедних и одрживих извора за све.

детаљније »