Последње вести

30. 09. 2013. АПОС започео пројекат у сарадњи са ЦИ

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) обавестила нас је да је започела спровођење пројекта Rate me Green, као део глобалне акције Green Action Fund 2013 коју спроводи Consumers International.

детаљније »
23. 09. 2013. Ефективна заштита потрошача - у сусрет новом закону

Центар потрошача Србије (ЦЕПС), Привредна комора Србије и Западнобалкански институт недавно су организовали округли сто посвећен заштити потрошача и процесу израде новог Закона о Заштити потрошача. Преко 60 учесника разговарало је о актуелним темама из ове области.

детаљније »
17. 09. 2013. НОПС-ов позив на бојкот такозваних сокова

Национална организација потрошача Србије (НОПС) недавно је позвала потрошаче да, због обмане – преваре потрошача, не купују сокове следећих произвођача:

детаљније »
10. 09. 2013. Пројекат тражи експерта у области развоја организација цивилног друштва

Пројекат тражи експерта у области развоја и јачања организација цивилног друштва и њихових мрежа.

Једна мисија од укупно 10 радних дана планирана је у периоду од  28. октобра 2013. до 8. новембра 2013. године.

Рок за слање пријава је 18. септембар 2013. године. 
 

детаљније »
09. 09. 2013. Састанак АПОС-а о могућностима сарадње потрошача Србије и Хрватске

Асоцијација потрошача Србије (АПОС) недавно је угостила на радном састанку представнике Центра за заштиту потрошача Вуковарско-сријемске жупаније "Глас потрошача" из Хрватске.

детаљније »
03. 09. 2013. Пројекат тражи експерта у области информисања потрошача и извештавања о потрошачким питањима

Пројекат тражи експерта/едукатора у области информисања и мобилизације потрошача потрошача, као и извештавања о потрошачким питањима:

- за обуку удружења потрошача у изради и пружању информација потрошачима и техникама везаним за привлачење нових чланова и волонтера, као и јачање и консолидацију постојећих мрежа удружења потрошача, и
- за обуку новинара о стандардима и најбољим праксама у извештавању о потрошачким темама.

Две мисије од укупно петнаест (15) радних дана су планиране током октобра и новембра 2013.

Рок за подношење пријава је 10. септембар 2013. године.

детаљније »
03. 09. 2013. Прво Војвођанско такмичење ученика у области заштите потрошача

У оквиру покрета за талентоване ученике Војводине под називом „ГЕНИУС“ дана 01. јуна 2013. године, у Гимназији Светозар Марковић у Новом Саду, одржано је прво покрајинско такмичење ученика средњих школа у области познавања права потрошача.

детаљније »
03. 09. 2013. АПОС у пројекту Мрежа братимљених градова

АПОС је од 16 до 18. јула у Новом Саду био домаћин колегама из Тузле, Осијека и Печуја на скупу који је у Новом Саду окупио удружења цивилног друштва на тему "Права потрошача у региону Југоисточне Европе и европске праксе".

детаљније »
15. 07. 2013. Пројектне активности у jуну

Дана 27. јуна 2013. Пројекат је одржао презентацију Регистра потрошачких жалби. Ова презентација представља упознавање корисника и администратора са основим облежјима система. Систем је у фази тестирања, а сви коментари и предлози добродошли су до краја јула. Планирано је да обука корисника и администратора Регистра буде одржана у првој половини септембра 2013.

детаљније »
15. 07. 2013. Потписан споразум о сарадњи између Националне службе за заштиту потрошача Мађарске, ЦЕПС-а и жупаније Чонград

Дана 06.јуна 2013. године у Сегедину је одржан састанак којем су присуствовали представници Националне службе за Заштиту Потрошача Мађарске, Центра потрошача Србије (ЦЕПС) и владиног уреда Жупаније Чонград, поводом потписивања Споразума о сарадњи.

детаљније »