Последње вести

14. 05. 2012. Допринос студената Правног факултета изради Стратегије заштите потрошача 2012-2017.

Презентација студије о моделима институционалног устројства система заштите потрошача

У среду 16. маја са почетком у 17 сати, на Правном факултету Универзитета у Београду (сала за конференције) одржаће се јавна презентација студије тима студената Правног факултета о моделима институционалног устројства система заштите потрошача, која ће представљати допринос студената изради Националне стратегије заштите потрошача 2012-2017.

детаљније »
07. 05. 2012. Сајам организација цивилног друштва

Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима позива сва удружења и остале непрофитне организације да учествују на трећем Сајму организација цивилног друштва, који ће се одржати 24. и 25. маја, на Тргу Николе Пашића у Београду.

детаљније »
23. 04. 2012. Одржан Округли сто: Шта политичари обећавају потрошачима

У суботу 21. aприла, 2012.године у Медија центру у Београду одржан је Округли сто на тему Шта политичари обећавају потрошачима, којом приликом су о потрошачким темама говорили представници изборних листа за предстојеће изборе 6.маја, 2012.године.

детаљније »
19. 04. 2012. Министарство покренуло интернет страницу о заштити потрошача

Одељење за заштиту потрошача при надлежном министарству, у сарадњи са пројектом Јачање заштите потрошача у Србији лансирало је интернет страницу www.zastitapotrosaca.gov.rs  као универзалну платформу за информисање јавности о правима потрошaча.
 

детаљније »
11. 04. 2012. Одржан Сајам потрошачких права

Први Сајам потрошачких права успешно је реализован уз подршку и учешће наших партнера. Процењује се да је тога дана било око 35.00 посетилаца Ушће шопинг центра који су могли да се информишу о својим потрошачким правима.
Фотографије са овог догађаја можете погледати у галерији.

детаљније »
28. 03. 2012. Сајам потрошачких права

Са задовољством Вас позивамо да посетите Сајам потрошачких права који организује Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, у сарадњи са тимом пројекта Јачање заштите потрошача у Србији. Сајам се одржава у Београду, у тржном центру Ушће, дана 30. марта, у времену од 14 до 20 сати.

 

детаљније »
07. 03. 2012. Обележавање Светског дана права потрошача

Обележавање Светског дана права потрошача

15. Март обележава се као Светски дан потрошача широм планете. Прослава овог дана у Србији усмерена је пре свега на потрошаче, са циљем јачања свести људи о правима потрошача, као и постизања веће препознатљивости и прихватања политике заштите потрошача. Својим активним учешћем, представници државних институција, као и невладиних организација које делују у области заштите потрошача, имаће прилику да промовишу своје активности, добију повратне информације од потрошача, унапреде медјусобну сарадњу, повежу се са другим партнерима из ове области, те на тај начин стекну добију бољи увид у ситуацију у овој области.

детаљније »
03. 02. 2012. 1.Март - Састанак са организацијама потрошача у вези предложених измена и допуна Закона о заштити потрошача

Правни тим пројекта биће домаћин састанка регистрованих организација за заштиту потрошача који ће се одржати у Београду, у четвртак 1. марта, у времену од 11 - 16.30 сати, у хотелу Праг (Краљице Наталије 27, у конференцијској сали ВИП на последњем спрату). Позвана су по два представника сваке позване потрошачке организације да присуствују овом састанку.

детаљније »
03. 02. 2012. Прослава Европског дана потрошача

Четрнаеста прослава Европског дана потрошача биће одржана у Копенхагену (Данска), 15.марта 2012, а у средишту пажње биће одржива потрошња.

детаљније »