Последње вести

29. 04. 2014. ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА

Поводом завршетка пројекта Јачање заштите потрошача у Србији, данас је у Београду одржана завршна конференција којој су присуствовали бројни представници владиног, невладиног и привредног сектора, а на којој су представљени резултати успешно реализованог пројекта.

детаљније »
21. 04. 2014. Како против непоштене пословне праксе

Потрошачи у Србији би требало да се добро информишу пре куповине и о производима и о начину на који могу да се жале уколико трговац не поступи по закону

детаљније »
28. 03. 2014. Комесар Борг поздравља споразум о ревизији Директиве о дуванским производима

Овај предлог Комисије који се односи на систем за праћење и трагање широм ЕУ у борби против илегалне трговине дуванским производима – први систем те врсте у ЕУ – подржан је од стране законодаваца

детаљније »
25. 03. 2014. Онлајн куповина

Захваљујући интернету, расте популарност прекограничне куповине. Шта можете учинити када настане проблем у вези са робом или услугама купљеним преко интернета и чега бисте морали бити свесни?

детаљније »
19. 03. 2014. Вансудско решавање потрошачких спорова

У циљу што боље обуке стручкаја који се посредно или непосредно баве медијацијом у Србији, пројекат је организовао једнодневну обуку посвећену вештинама медијације под називом Вансудско решавање спорова.

детаљније »
19. 03. 2014. Дувански производи

Нова директива дуванских производа замениће досадашњу директиву (из 2010/37/EK), кoja ћe прописати правила која ће регулисати производњу, презентацију и продају дувана и сродних производа

детаљније »
18. 03. 2014. Паметнији Лого = боље информисани потрошачи

Представлјено истраживанје ЛОГО-а у циљу обезбеђенја што бољих информација потрошачима о производима коришћенјем ове бесплатне рекламе.
 

детаљније »
15. 03. 2014. Светски дан потрошача

На данашњи дан обележава се Светски дан права потрошача, који су 1983. установиле УН са циљем да се унапреде права потрошача широм света. Светски дан права потрошача ове године је посвећен правима корисника услуга мобилне телефоније.

детаљније »
10. 03. 2014. Крагујевчани добили Саветовалиште за потрошаче

У Крагујевцу је уз подршку града Крагујевца отворено прво Саветовалиште за потрошаче где грађани могу да добију бесплатан савет и правну помоћ у случају да су њихова права као потрошача на било који начин угрожена.

детаљније »
05. 03. 2014. Потрошачи у срцу европске потрошачке политике

Кристина Рифа, професор Брунел универзитета у Лондону,  укратко објашњава историју и правац кретанја права потрошача у Европској Унији.

детаљније »